Jarenlange ervaring

N

Uitstekende service

l

Denkend in oplossingen

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeur is een beroep met veel verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor het voertuig, de lading en je omgeving. Kleine foutjes kunnen vaak grote gevolgen hebben. Een goede opleiding is daarom van levensbelang.

Bij Transflexion geloven we in een persoonlijke aanpak. Heb je interesse, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin komen alle onderdelen van de opleiding aan de orde.
Voor aanvang van de opleiding nemen wij een intest af om de leersnelheid te bepalen. Dit houdt in dat we samen 1,5 uur met de vrachtwagen een route gaan rijden. Als je besluit bij Transflexion de opleiding te volgen, is deze intest helemaal gratis. Door de intest kunnen wij goed inschatten hoeveel rijlessen je nodig hebt en welke kosten daarbij horen.

Voor je gaat beginnen met de opleiding is het verstandig om eerst de verplichte rijbewijskeuring te laten doen bij een arbo-arts. Je weet dan meteen of je medisch geschikt bent om het vrachtwagenrijbewijs te behalen.

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte:

De theorie bestaat uit drie onderdelen die afgesloten worden met examens:
1. Verkeer en techniek
2. Administratie
3. Case studie
De theorie kun je volgen en behalen in je eigen studietempo. Dit kan zowel klassikaal (dag- en avondopleiding) als door middel van zelfstudie, eventueel met individuele ondersteuning.

Het praktijkgedeelte bestaat uit:
1. Praktische toets C
2. Toets besloten terrein
3. Rijlessen C en examen
Tijdens de praktische toets C (2 dagdelen) wordt aandacht besteed aan o.a. het gebruik van laadklep en palletwagen, vastzetten en verdelen van de lading en gedrag bij noodsituaties. De toets besloten terrein duurt eveneens 2 dagdelen en heeft betrekking op manoeuvreren met de vrachtauto in een beperkte ruimte. Als je deel 1 en 2 van de theorie behaald hebt, kunnen we starten met de rijlessen. Tijdens de rijlessen besteden we veel aandacht aan veilig weggedrag en kostenbesparende rijtechnieken, het zogenaamde Nieuwe Rijden. Als afsluiting volgt het rijexamen C.

Mocht je na het behalen van het C-rijbewijs ook het CE-rijbewijs (vrachtwagen met aanhanger/oplegger) willen halen, is dit uiteraard mogelijk. Je hoeft geen extra theorielessen te volgen. Na de intest plannen wij de benodigde rijlessen in en sluiten af met het rijexamen CE.

Neem contact op