Traumabegeleiding

Jaarlijks raken in Nederland ca. 90.000 mensen betrokken bij een schokkende gebeurtenis in het verkeer. Naast materiële schade en lichamelijk letsel kunnen ook psychische problemen ontstaan.
Een ernstig verkeersongeval, waarbij gewonden of doden zijn gevallen, maakt een diepe indruk op een bestuurder en gaat gepaard met lichamelijke en psychische klachten zoals: concentratieverlies, angsten, slaapmoeilijkheden, neerslachtigheid of spanningsklachten. Hierdoor zijn bestuurders vaak niet meer in staat deel te nemen aan het verkeer.
Naarmate een chauffeur langer rijdt, krijgt hij meer de illusie van persoonlijke onkwetsbaarheid, de klap van een verkeersongeval komt dan des te harder aan. Zo’n chauffeur kruipt niet zomaar weer achter het stuur. “Terecht, iemand dwingen direct na een ongeval weer achter het stuur te gaan zitten, is niet altijd vanzelfsprekend”.
Transflexion traumabegeleiding biedt effectieve en professionele traumabegeleiding aan beroepschauffeurs die een traumatische ervaring hebben opgedaan in het verkeer.
Door professionele en individuele begeleiding wordt een snel herstel van de betrokken beroepschauffeurs gestimuleerd en daarmee een snelle werkhervatting. Een standaard traumabegeleidingstraject bestaat uit 2 tot 5 sessies van ongeveer 3 uur. Afhankelijk van de ernst van de klachten kunnen meerdere sessies geadviseerd worden.
Een standaard traumabegeleidingstraject bestaat uit opvang, ondersteuning van de verwerking en de re-integratie als verkeersdeelnemer. Onze zeer ervaren traumabegeleider is (in het verleden) door het IvP getraind in het verlenen van opvang.
Onze pragmatische traumabegeleiding is zeer succesvol gebleken in het voorkomen of beperken van psychische schade van chauffeurs van een verkeersongeval, maar ook in de terugkeer in het arbeidsproces.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u uw gegevens sturen met het formulier, contact opnemen met Transflexion, telefoonnummer: 0475-416000 of stuur een Email naar:

info@transflexion.nl

Neem contact op